Mediums

Mediums, Boodschappen van Gene Zijde via de telefoon

De term medium duidt op de Gave waardoor iemand communicatie ervaart met engelen, demonen, de geesten van overledenen of andere immateriële entiteiten.

Binnen de parapsychologie werd de term medium vroeger vaak gebruikt voor alles wat tegenwoordig als ‘paranormaal’ wordt aangeduid. Zo spreekt men van mediamieke begaafdheden daar waar het zaken betreft als helderziendheid, heldervoelendheid, telepathie enz. Binnen de parapsychologie wordt een persoon die over paranormale begaafdheden beschikt meestal ‘paragnost’ genoemd. De term ‘medium’ of ‘trance medium’ wordt voorbehouden aan personen die zichzelf in een trance kunnen brengen waarbij de geesten van overledenen in hun lichaam treden. Op die manier kunnen die geesten boodschappen doorgeven aan het medium. Deze laatste vorm van mediumschap heeft al vaak voor controverses gezorgd.

Voor wat betreft trancemediums maakt men onderscheid al naar gelang de diepte van hun trance. Zo kent men overschaduwing, lichte en diepe trance. Bij diepe trance herinnert het medium zich achteraf niet wat hij/ zij heeft doorgegeven.
Channeling is een begrip uit de ‘new age’ voor het ontvangen van boodschappen van onzichtbare spirituele entiteiten en geesten bij mediums.

In tegenstelling tot het spiritisme beschrijven gechannelde boodschappen volgens deze opvatting hele nieuwe uitgebreide godsdienstige of filosofische leer en niet slechts korte boodschappen van overleden personen of van geesten.
Het geloof in het ontvangen van boodschappen van onzichtbare spirituele entiteiten is een oud verschijnsel in de godsdienst, zoals bvb. ook in de ontstaansgeschiedenis van de Koran wordt omschreven, maar de term channeling wordt in de praktijk alleen voor aan ‘new age’ verbonden teksten gebruikt. Sommige mediums gaan ook in trance wanneer zij channelen.

Enkele bekende internationale mediums zijn Edgar Cayce, Jomanda, Derek Ogilvie, Jozef Rulof, Jane Dixon, Gerard Croiset en Char Margolis

In Vlaanderen en Nederland behoren o.a. Chrisje Bressinck, Martine Strobbe, Irena Leavens, Sylvia De Laet, Daisy Van der Keelen, Isabelle Duchêne, Reine Denoël en Elisabeth Oosterbosch, Leroy Van Loorbeek, Jan C. van der Heide, Gerard Heutinck en Rob van der Wilk tot de meest vermaarde en gereputeerde mediums.

AstroWinner, de lijn met spirituele verlichting

Mediums

Sofia

Available
Sofia is een paragnoste en energetische lichtwerkster die werkt via de trillingen en de klankkleur van de stem. Ze kan mens en dier healen. Ze kan helpen bij het oplossen van problemen en blokkades.
Code: 5619 Reconnective healing

Pieter

Available
Via de Gidsen en met behulp van de Lenormandkaartjes geeft Pieter raad en spiritueel advies. Elk probleem krijgt bij hem dan ook de nodige aandacht en samen met u zoekt hij naar een oplossing.
Code: 3030 kaartleggen

Patje

Available
Medium Patje voorspelt u feilloos de toekomst, en dit door middel van de pendel en zijn kaarten.  Patje heeft een goed doorzicht en inzicht in elke situatie en probeert u met raad en daad bij te staan.
Code: 1977 Medium

Habibi

Available
Habibi is een energetisch lifecoach die je kan begeleiden om, via haar Gave, aan je leven opnieuw de juiste wending te geven. Je kan bij haar terecht met alle problemen op emotioneel en zakelijk vlak.
Code: 1944 lifecoaching

Titine

Available
Titine is energetische reader en healer. Ze verleent u persoonlijk advies i.v.m. de hulpvraag van het moment. Haar specialiteit is het verklaren van dromen en het duiden van voortekens.
Code: 1010 Droomduiding

Margriet

Available
Medium Margriet voorspelt jouw toekomst. Wat kan zij als spirituele gids voor jou betekenen ? De waarheid ligt klaar om aangeraakt te worden. Medium Margriet wijst jou hierbij de weg...
Code: 1020 Spirituele gids

Elric

Available
De bekende paragnost Elric kan ook jou helpen bij je problemen. Heden-verleden en toekomst kennen voor hem géén geheimen. Elric wéét het, Elric ziet het en Elric zegt het...
Code: 1969 Kaartleggen

Sissy

Available
Medium Sissy heeft een grondige kennis van de Lenormandkaartjes waarmee ze uw toekomst voorspelt. Door jarenlange ervaring kan ze ook jou bijstaan bij het maken van de juiste keuzes.
Code: 1917 Lenormand kaartjes

Corry

Available
Corry is een moderne Sjamane die voor jou de kaarten kan leggen en ook zeer gedreven is met de pendel. Ze voelt de aanwezigheid van geesten en entiteiten en ze verklaart ook je dromen...
Code: 9414

Valérie

Available
Valérie is een toffe paragnoste en dierenfluisteraarster. Spiritualiteit is haar levensdoel. Wellicht kan zij ook voor jou iets betekenen. Aarzel niet, bel deze lieve en goedlachse dame !
Code: 1930 Dierenfluisteraar

Abrenisca

Available
Abrenisca is een heel krachtig helderziend medium met healende krachten. Zij stelt u zelf geen vragen, Abrenisca vertelt u alles... tot in de kleinste details. Voor haar bent u een open boek !
Code: 1933 Lichtwerkster

Vitalli

Available
Paragnost Vitalli neemt een kijkje in jouw toekomst met behulp van de Spaanse kaarten en van de Engelentarot. Vitalli is een helderziend medium die puur werkt vanuit zijn intuïtie.
Code: 4040 Bekende Paragnost

Cynthia

Available
Mevrouw Cynthia is een lichtwerkster die je kan helpen om in je leven opnieuw spiritueel evenwicht terug te vinden. Ze kan je helpen via het automatische schrift en via boodschappen van de Gidsen.
Code: 1771 Automatisch Schrift

Mariëlle

Available
Medium Mariëlle biedt een luisterend oor aan en beschikt over een goed inlevingsvermogen. Als spiritueel hulpverleenster staat ze altijd open voor een verhelderend gesprek...
Code: 1998 Medium

Annie

Available
Annie legt voor jou de kaarten. Annie werkt ook via de astrologie, de meditatie en engelentherapie. Ze biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar mogelijke oplossingen.
Code: 2020 Engelenkaartjes

Irena

Available
Mevrouw Irena luistert naar jouw problemen en stuurt je een spirituele kracht die je zal helpen om beter met eender welke situatie om te gaan. Irena buigt negatieve energieën om naar positieve ...
Code: 1907 Helderziende