Mediums

Mediums, Boodschappen van Gene Zijde via de telefoon

De term medium duidt op de Gave waardoor iemand communicatie ervaart met engelen, demonen, de geesten van overledenen of andere immateriële entiteiten.

Binnen de parapsychologie werd de term medium vroeger vaak gebruikt voor alles wat tegenwoordig als ‘paranormaal’ wordt aangeduid. Zo spreekt men van mediamieke begaafdheden daar waar het zaken betreft als helderziendheid, heldervoelendheid, telepathie enz. Binnen de parapsychologie wordt een persoon die over paranormale begaafdheden beschikt meestal ‘paragnost’ genoemd. De term ‘medium’ of ‘trance medium’ wordt voorbehouden aan personen die zichzelf in een trance kunnen brengen waarbij de geesten van overledenen in hun lichaam treden. Op die manier kunnen die geesten boodschappen doorgeven aan het medium. Deze laatste vorm van mediumschap heeft al vaak voor controverses gezorgd.

Voor wat betreft trancemediums maakt men onderscheid al naar gelang de diepte van hun trance. Zo kent men overschaduwing, lichte en diepe trance. Bij diepe trance herinnert het medium zich achteraf niet wat hij/ zij heeft doorgegeven.
Channeling is een begrip uit de ‘new age’ voor het ontvangen van boodschappen van onzichtbare spirituele entiteiten en geesten bij mediums.

In tegenstelling tot het spiritisme beschrijven gechannelde boodschappen volgens deze opvatting hele nieuwe uitgebreide godsdienstige of filosofische leer en niet slechts korte boodschappen van overleden personen of van geesten.
Het geloof in het ontvangen van boodschappen van onzichtbare spirituele entiteiten is een oud verschijnsel in de godsdienst, zoals bvb. ook in de ontstaansgeschiedenis van de Koran wordt omschreven, maar de term channeling wordt in de praktijk alleen voor aan ‘new age’ verbonden teksten gebruikt. Sommige mediums gaan ook in trance wanneer zij channelen.

Enkele bekende internationale mediums zijn Edgar Cayce, Jomanda, Derek Ogilvie, Jozef Rulof, Jane Dixon, Gerard Croiset en Char Margolis

In Vlaanderen en Nederland behoren o.a. Chrisje Bressinck, Martine Strobbe, Irena Leavens, Sylvia De Laet, Daisy Van der Keelen, Isabelle Duchêne, Reine Denoël en Elisabeth Oosterbosch, Leroy Van Loorbeek, Jan C. van der Heide, Gerard Heutinck en Rob van der Wilk tot de meest vermaarde en gereputeerde mediums.

Mediums

Habibi

Available
Habibi is een energetisch lifecoach die je kan begeleiden om, via haar Gave, aan je leven opnieuw de juiste wending te geven. Je kan bij haar terecht met alle problemen op emotioneel en zakelijk vlak.
Code: 1944 lifecoaching

Debora

Available
Debora gebruikt haar Lenormandkaarten in combi- natie met haar energetische hooggevoeligheid om je een volledig beeld te schetsen voor je situatie in verband met werk, relatie, financiën...
Code: 1106 kaartleggen

Malvina

Available
Malvina is een spontaan en oprecht medium die je kan helpen bij problemen van allerhande aard. Malvina legt de kaarten en geeft ook raad, tips en spirituele begeleiding
Code: 1903 kaartlegster

Brigitta

Available
Madame Brigitta legt voor jou de kaarten en geeft duidelijke antwoorden via de pendel. Door haar eigen levenservaringen, is zij de juiste persoon om anderen bij hun problemen te adviseren...
Code: 1995 Bekend van TV

Vitali

Available
Paragnost Vitali neemt een kijkje in jouw toekomst met behulp van de Spaanse kaarten en van de Engelentarot. Vitali is een helderziend medium die puur werkt vanuit zijn intuïtie.
Code: 4040 Bekende Paragnost

Elric

Available
De bekende paragnost Elric kan ook jou helpen bij je problemen. Heden-verleden en toekomst kennen voor hem géén geheimen. Elric wéét het, Elric ziet het en Elric zegt het...
Code: 1969 Kaartleggen

Cynthia

Available
Mevrouw Cynthia is een lichtwerkster die je kan helpen om in je leven opnieuw spiritueel evenwicht terug te vinden. Ze kan je helpen via het automatische schrift en via boodschappen van de Gidsen.
Code: 1771 Automatisch Schrift

Valérie

Available
Valérie is een toffe paragnoste en dierenfluisteraarster. Spiritualiteit is haar levensdoel. Wellicht kan zij ook voor jou iets betekenen. Aarzel niet, bel deze lieve en goedlachse dame !
Code: 1930 Dierenfluisteraar

Leander

Available
Medium Leander is een heldervoelend en -wetend talent. Hij werkt met de pendel en de Lenormand kaartjes. Via uw stem kan hij op uw huidige situatie invoelen.
Code: 2050 Lenormand kaartjes

Mariëlle

Available
Medium Mariëlle biedt een luisterend oor aan en beschikt over een goed inlevingsvermogen. Als spiritueel hulpverleenster staat ze altijd open voor een verhelderend gesprek...
Code: 1998 Medium

Pieter

Available
Via de Gidsen en met behulp van de Lenormandkaartjes geeft Pieter raad en spiritueel advies. Elk probleem krijgt bij hem dan ook de nodige aandacht en samen met u zoekt hij naar een oplossing.
Code: 3030 kaartleggen

Annie

Available
Annie legt voor jou de kaarten. Annie werkt ook via de astrologie, de meditatie en engelentherapie. Ze biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar mogelijke oplossingen.
Code: 2020 Engelenkaartjes

Patje

Available
Medium Patje voorspelt u feilloos de toekomst, en dit door middel van de pendel en zijn kaarten.  Patje heeft een goed doorzicht en inzicht in elke situatie en probeert u met raad en daad bij te staan.
Code: 1977 Medium

Rémie

Available
Rémie bezit een aangeboren heldervoelende gave om via haar kaartjes de mensen snel van dienst te kunnen zijn met nieuwe inzichten. Waar onduidelijkheid is zorgt Rémie voor harmonie en verlichting.
Code: 1965 kaartleggen

Rosa

Available
Mevrouw Rosa is een helderziend, helderhorend en heldervoelend medium. Zij legt voor jou de engelenkaartjes. Rosa vertelt jou wat je mag verwachten en hoe je daar het beste mee kan omgaan…
Code: 1918 Zeemeerminnenkaartjes

Iris

Available
Iris is een intuitief medium met een sterk ontwikkeld 3e oog Zij slaagt er keer op keer in om voor elk probleem de juiste oplossing aan te reiken. Een consult met Mevrouw Iris is een ware openbaring !...
Code: 1960 Medium