Numerologen

Numerologie: consult via de telefoon

Numerologie is een occulte wetenschap die zich enerzijds bezighoudt met de esoterische, symbolische aspecten van getallen en anderzijds met ruimere interpretaties van getallensymboliek. Numerologie betekent vrij vertaald eigenlijk : ‘kennis der getallen’.

Een numeroloog zoekt naar een samenhang der dingen door het getal, als een soort van vergrendeld symbool van verborgen kennis, als basis te nemen. Hiertoe tracht de numeroloog volgens een bepaald systeem van ‘coderen en decoderen’ begrippen in getallen om te zetten, om dan vervolgens die getallen te gaan duiden op grond van hem bekende esoterische kennis uit bijvoorbeeld de astrologie of de tarot of door eigen interpretaties. De theorie achter numerologie is gebaseerd op het idee van Pythagoras dat alle dingen ook numeriek kunnen worden uitgedrukt, omdat ze uiteindelijk kunnen teruggebracht worden tot getallen.
De wetenschappelijke gemeenschap aanziet de numerologie als pseudowetenschap.

Numerologie stoelt op aspecten uit verschillende tradities en oude culturen, waaronder Babylonië, astrologische filosofie uit het hellenistische Alexandrië, de vroeg christelijke mystici, het occultisme van de vroege gnostici, het Hebreeuwse systeem van de kabbala, de Indische veda’s, de Chinese “Cirkel van de dood” en het Egyptische “Boek van de Meester van het Geheime Huis” (Rite van de Dood).

De leer van Pythagoras zou van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de numerologie en getallensymboliek. Daarbij wordt in de numerologie vooral aangehaakt bij een aan Pythagoras toegedichte uitspraak: “de wereld is gebouwd op de macht der getallen”. Volgens sommigen echter is de oorsprong van getallensymboliek wellicht reeds terug te vinden in het Stenen Tijdperk.
Getallensymboliek vinden we terug in de meeste culturen. Numerologen kennen aan de individuele letters van een alfabet (of hiëroglyfen) een zekere getalswaarde toe, waarbij dat getal een occulte symbolische betekenis zou hebben. Getallensymboliek gebaseerd op het Hebreeuwse alfabet wordt ook wel eens gematria genoemd en is gerelateerd aan het Tarotspel Numerologen hanteren doorgaans drie verschillende codeersystemen: het Hebreeuwse, het pythagorese en het Universele of fonetische systeem.

In de Bijbel en het jodendom is het toekennen van een betekenis aan een getal heel gebruikelijk. Dit is terug te voeren tot de Hebreeuwse tradities.

Verder speelt getallensymboliek een rol in het bijgeloof van de mensen (zoals vrijdag de 13e waarbij 13 voor ongeluk zou staan, of uitspraken als: “Al het goede komt in drieën.”, waarbij het getal 3 als geluksgetal wordt gezien; ook gokkers in het casino hechten aan de roulettetafel vaak extra waarde aan hun ‘geluksgetal’.)

Numerologen

Habibi

Available
Habibi is een energetisch lifecoach die je kan begeleiden om, via haar Gave, aan je leven opnieuw de juiste wending te geven. Je kan bij haar terecht met alle problemen op emotioneel en zakelijk vlak.
Code: 1944 lifecoaching

Esje

Available
Esje is een helderziend medium, zij legt kaarten en voelt in op je situatie. Ze kan je helpen bij het ontsluieren van je toekomst. Hoe reëel zijn je verwachtingen, hoe kan je die bijsturen ?...
Code: 5050 Medium

Irena

Available
Mevrouw Irena luistert naar jouw problemen en stuurt je een spirituele kracht die je zal helpen om beter met eender welke situatie om te gaan. Irena buigt negatieve energieën om naar positieve ...
Code: 1907 Helderziende

Dennis

Available
Dennis is een helderziende met de uitzonderlijke Gave in het toepassen van bewerkingen en rituelen. Hij voorspelt uw toekomst en geeft raad bij het oplossen van problemen.
Code: 6987 Natuurlijke Rituelen

Annemie

Available
Annemie kan jou via haar kaarten antwoorden geven op alle levensvragen. Waar liggen er mogelijkheden ...en wat staat er u in de toekomst te wachten !? Aarzel vooral niet ! Bel haar !...
Code: 1950 Lenormandkaartjes

Annick

Available
Annick werkt met de Lenormand kaartjes ! Zij geeft jou een klare uitleg en een duidelijk antwoord op al je vragen. Annick biedt je bovendien ook effectgerichte spirituele ondersteuning.
Code: 1939 Reiki Master

Margriet

Available
Medium Margriet voorspelt jouw toekomst. Wat kan zij als spirituele gids voor jou betekenen ? De waarheid ligt klaar om aangeraakt te worden. Medium Margriet wijst jou hierbij de weg...
Code: 1020 Spirituele gids

Vitalli

Available
Paragnost Vitalli neemt een kijkje in jouw toekomst met behulp van de Spaanse kaarten en van de Engelentarot. Vitalli is een helderziend medium die puur werkt vanuit zijn intuïtie.
Code: 4040 Bekende Paragnost

Cynthia

Available
Mevrouw Cynthia is een lichtwerkster die je kan helpen om in je leven opnieuw spiritueel evenwicht terug te vinden. Ze kan je helpen via het automatische schrift en via boodschappen van de Gidsen.
Code: 1771 Automatisch Schrift